26.8 C
București
duminică, iulie 21, 2024
AcasăEconomicPolitica de coeziune a UE: 160 de milioane euro pentru dezvoltarea infrastructurii...

Politica de coeziune a UE: 160 de milioane euro pentru dezvoltarea infrastructurii de apă şi de ape uzate din judeţul Iaşi, România

Articole Similare

„Acest nou proiect major va îmbunătăţi accesul la apă şi la servicii de canalizare în judeţul Iaşi. Este un exemplu concret al modului în care politica de coeziune ameliorează viaţa cetăţenilor la faţa locului. Proiectul va îmbunătăţi sănătatea publică şi calitatea vieţii în rândul populaţiei acestui judeţ, prin acces la apă de băut curată şi prin colectarea şi tratarea adecvată a apelor uzate, ceea ce va duce la scăderea cantităţii de poluanţi din sol, din apele subterane şi din râuri”, a afirmat Elisa Ferreira, comisarul pentru coeziune şi reforme, potrivit comunicatului de presă al CE.

Prin acest proiect vor fi instalaţi 256 km de conducte principale şi 312 km de reţea de distribuţie pentru furnizarea apei.

De asemenea, vor fi construite 23 de instalaţii de tratare a apei, 43 de rezervoare de apă şi 50 de staţii de pompare, din care 43 vor fi situate în cadrul reţelei şi 7 în instalaţii de tratare. Astfel, vor construiţi şi 230 km de conducte de evacuare, 536 km de canalizări gravitaţionale şi 4 noi staţii de epurare a apelor uzate, mai indică sursa citată.

Această investiţie va contribui la respectarea de către România a Directivei UE privind epurarea apelor uzate urbane şi va crea noi locuri de muncă, în beneficiul tuturor grupurilor sociale din zonă.

Finalizarea proiectului integral este preconizată pentru 2026, acesta completând un proiect finanţat în perioada de programare 2007-2013.

Acest efort face parte dintr-un plan mai amplu de îmbunătăţire a infrastructurii de apă şi de ape uzate din întreaga Românie şi din judeţul Iaşi, mai indică sursa menţionată.

 

Parteneri

Englezii introduc o capră „primitivă” pe lista speciilor rare

Caprele sălbatice care trăiesc într-o turmă izolată în Marea...