18.9 C
București
vineri, septembrie 13, 2024
AcasăExterneNegocierile de pace care ar putea pune punct conflictului din Ucraina. O...

Negocierile de pace care ar putea pune punct conflictului din Ucraina. O nouă putere intervine

Articole Similare

Kamala Harris îl cam bate pe Trump în sondaje

Vicepreședinta democrată a Statelor Unite, Kamala Harris, îl conduce...

Lavrov: Occidentul permite Ucrainei să atace Rusia cu rachete cu rază lungă de acţiune

Ministrul de externe al Rusiei, Serghei Lavrov, susține că...

67 de milioane de persoane au urmărit dezbaterea dintre Donald Trump şi Kamala Harris

Aproximativ 67,1 milioane de persoane au urmărit dezbaterea prezidenţială...

SUA, ameninţate de un ”shutdown”

Ameninţarea unei paralizii a statului federal reapare în Statele...

De la începutul conflictului din Ucraina, mai multe state ale lumii au refuzat să ia partea Rusiei sau SUA, respectiv aliații UE. Printre acestea, Turcia și China. La mai bine de un an de zile de la declanșarea războiului, Xi Jinping, liderul de la Beijing, a anunțat că are în plan negocierile de pace și vrea să se întâlnească cu Volodimir Zelenski.

Negocierile de pace ale lideruruli de la Beijing ar putea fi purtate pentru a se ajunge la un armistițiu, în contextul conflictului violent din Ucraina. Occidentul, în frunte cu SUA, susține că este un război, Rusia consideră că a început o operațiune specială. Rămâne de văzut care va fi punctul de vedere al Chinei. Xi Jinping, secretarul general al Comitetului Central al Partidului Comunist Chinez, președinte al Chinei, a anunțat că-și dorește să se întâlnească cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, potrivit The Wall Street Journal.

Până la o discuție cu Volodimir Zelenski, ce ar urma să se desfășoare în online cel mai probabil, Xi Jinping ar putea efectua o vizită la Moscova, pentru discuții tete-a-tete cu Vladimir Putin. În plus, liderul chinez ar putea efectua vizite în mai multe țări europene.

De curând, ministerul chinez de Externe a prezentat un „plan de pace” pentru conflictul din Ucraina. Oficialii din China au insistat pentru tratarea cu seriozitate a „intereselor legitime de securitate ale tuturor naţiunilor”.

Mai exact, Xi Jinping a solicitat: „Toate părţile ar trebui să susţină Rusia şi Ucraina spre o singură direcţie, ajungerea la un armistiţiu complet. Toate părţile trebuie să rămână raţionale, să demonstreze reţinere şi să evite amplificarea conflictului, înrăutăţirea crizei sau chiar ieşirea conflictului de sub control”.

China a refuzat să sprijine SUA în conflictul cu Rusia, din Ucraina

De la începutul războiului, Beijingul a refuzat să condamne invazia lui Vladimir Putin. De asemenea, nici nu a lansat atacuri la adresa SUA sau a statelor membre NATO. Important de menționat este faptul că administrația chineză are legături comerciale apropiate cu Rusia și este considerat o mare amenințare a supremației Americii din punct de vedere economic.

Încă de la debutul războiului, Joe Biden i-a cerut lui Xi Jinping susținere în tema „Ucraina”, dar s-a lovit de refuzul președintelui chinez.

De asemenea, Volodimir Zelenski a declarat că dorește să discute cu China despre planul de pace.

„Faptul că Beijingul începe să vorbească despre Ucraina şi să trimită nişte semnale, acesta este un punct foarte pozitiv”, a declarat liderul ucrainean.

Parteneri

O jandarmeriță a fost lovită în cap cu o talangă, la protestul fermierilor

Jandarmerița din Bucureşti a fost agresată în timpul unui...