Cum se prepară gogoșile franțuzești. Rețeta pentru Beignets. Gogoșile franțuzești, numite și Beignets sunt mare căutare. De ce sunt atât de speciale și cum arată rețeta? Este extrem de simplu să le faci acasă.
În New Orleans, gogoșile franțuzești sunt extrem de populare. Acestea pot fi servite alături de o cafea sa la micul dejun. Ingredientele necesare pentru această rețetă sunt următoarele:
Cum se prepară gogoșile franțuzești. Rețeta pentru Beignets
- 410 g făină
- 1 linguriță de sare
- 40 g zahăr
- 240 ml lapte
- 5,5 g drojdie uscată
- 1 ou mărimea L
- 45 g unt
- ulei pentru prăjit
- zahăr pudră pentru ornat
Cum se prepară gogoșile franțuzești. Rețeta pentru Beignets
În ceea ce privește modul de preparare, prima oară avem nevoie de un castron unde punem 300 de grame de făină alături de sare și două lingurițe de zahăr.
Separat, într-un alt castron se adaugă restul de făină, laptele călduț drojdia și zahărul rămas și se lasă cinci minute. Mai apoi oul se adaugă peste amestecul de lapte și drojdie.
Compoziția obiținută se adaugă în castronul mai mare în care am amestecat făina cu sarea și zahărul și se amestecă bine. Abia apoi adăugăm untul topit, care trebuie să fie cald și nu fierbinte, iar aluatul va fi frământat timp de 10 minute până devine elastic și deloc lipicios.
Ulterior, aluatul se modelează într-o bilă și se pune într-un castron uns cu puțin ulei. Se acoperă cu folie alimentară de plastic. Se lasă la crescut circa 2 ore sau până ăși dublează volumul.
Cum se prepară gogoșile franțuzești. Rețeta pentru Beignets
Acum începe prepararea adevărată a gogoșilor. Într-o tigaie adâncă sau oală se pune ulei în start de câțiva centimetri.
Alautul se întinde cu sucitorul pe blatul înfăinat până se obține un dreptunghi. Aluatul se taie în 16 dreptunghiuri cu ajutorul unui cuțit. Viitoarele beignets se acoperă cu un prosop și se lasă să se odihnească timp de 10 minute.
Uleiul se încinge la 170 de grade, iar gogoșile franțuzești se prăjesc până devin maro-aurii, cam 1-2 minute pe fiecare parte. Deasupra se poate turna zahăr pudră, după ce le-am scos din tigaie.