Joi seară, un bărbat de 65 de ani și-a pierdut viața după ce a fost lovit de un tren pe Șoseaua Industriilor din București. Potrivit martorilor, bărbatul s-ar fi aruncat în fața trenului și mecanicul nu a putut evita tragedia.
Pompierii au intervenit pentru a scoate corpul neînsuflețit de sub locomotivă, iar medicii prezenți la fața locului au confirmat decesul și nu au putut face nimic pentru a-l salva. Se pare că trenul aparținea unui operator privat și circula între București și Oltenița.
Din cauza lipsei de pasarele, localnicii sunt nevoiți să traverseze calea ferată zilnic, cu un risc ridicat. Martorii au declarat că bărbatul avea de ceva timp gândul de a se sinucide și că se plângea de viața sa.
De două zile tot umbla să se arunce în faţa trenului”, zice un bărbat.
„M-am întâlnit aici cu el în staţie şi era aşa supărat. A venit la mine şi mi-a zis: vreau să mă arunc în faţa trenului, m-am săturat de viaţa asta, e o viaţă amărâtă. Eu nu l-am crezut și uite acum să aud că a murit, că s-a aruncat în faţa trenului” a declarat un tânăr.
Polițiștii desfășoară o anchetă pentru a determina cauza exactă a tragediei. Potrivit gândul.ro, în aceeași zonă s-a produs un accident similar în septembrie anul trecut, când un bărbat de 40 de ani a fost lovit de un tren și a murit.
Bucureștiul este județul cu cele mai multe sinucideri raportate, conform unui raport din 2019 realizat de Institutul Național de Medicină Legală (INML). În total, au fost înregistrate 148 de sinucideri în București, dintre care 53 prin spânzurare. Conform adevărul.ro, numărul total de sinucideri în 2019 a fost de 2.401, ceea ce reprezintă o scădere semnificativă față de recordul de peste 3.900 înregistrat în 2000.
Raportul INML arată că 84% dintre persoanele care și-au pus capăt vieții în 2019 au fost bărbați. Mihai Copăceanu, un psiholog consultat de Adevărul, a explicat că:
„Doar în România, ci la nivel european și mondial rata sinuciderii este mai ridicată în rândul bărbaților. Explicația ar fi că în sine sinuciderea implică un act de autoagresiune, iar prin temperament, bărbații sunt cei care au astfel de trăsături care implică forță. De aceea, și metoda cea mai des întâlnită este spânzurarea”.