Compania de la antipozi, din domeniul alimentar, a inventat chiftele de mamut, făcute în realitate din ADN-ul obținut de la uriașele animale dispărute.
Potrivit CNN, rămășițe de mamut lânos, cu blană și țesut intact, sunt găsite în mod regulat în zonele arctice, iar descoperirea lor a permis oamenilor de știință să secvențieze genomul mamutului și să afle detalii despre viața din Epoca de gheață a acestor pachiderme.
În prezent, unele dintre aceste informații sunt folosite pentru a obține în laborator carne asemănătoare celei de mamut.
Proiectul are ca scop atragerea atenției asupra potențialului cărnii de laborator, pentru a face obiceiurile alimentare mai prietenoase cu mediul. „Trebuie să începem să regândim modul în care ne luăm mâncarea. Cea mai mare speranta pentru acest proiect este… că mult mai mulți oameni din întreaga lume încep să audă despre carnea cultivată”, a declarat directorul științific în cadrul proiectului, James Ryall.
Chiftelele de mamut sunt expuse începând de marți la Rijksmuseum Boerhaave, un muzeu olandez de știință și medicină.
Citiți și: Metilmercurul, otrava eliberată în atmosferă de topirea permafrostului