17.8 C
București
duminică, mai 28, 2023
AcasăBucurestiGândaci, mizerie și rugină în localurile, hotelurile și magazinele din Centrul Vechi...

Gândaci, mizerie și rugină în localurile, hotelurile și magazinele din Centrul Vechi al Capitalei

Articole Similare

La sfârșitul lunii martie, ANPC a desfășurat o serie de controale la localuri, hoteluri și magazine din Centrul Vechi al Bucureștiului și au închis temporar 14 dintre acestea din cauza neregulilor constatate. De asemenea, s-au aplicat 18 amenzi contravenționale în valoare totală de 177.000 de lei și s-au emis 6 avertismente.

În plus, au fost oprite definitiv de la comercializare produse neconforme în valoare de circa 19.000 de lei și s-a dispus oprirea temporară a activității pentru 14 operatori economici până la remedierea deficiențelor.

Lista localurilor oprite temporar de la funcționare include: Nikos Greek Taverna (SC Sufro Company SRL), Bucharest Garden (SC All Trading Corporation SRL), Tephra Resto SRL, Bazaar (Covaci Cult SRL), Aubergine (Aubergine Internaţional SRL), Trattoria Sardegna (Unique Bistro SRL), Restaurant Saray (Aylin Medua SRL), The Mansion Boutique Hotel (Seg Horeca SRL), Hostel Antique (Extern Business Consult SRL), Bistro Les Bourgeois (Emira LKS & CO SRL), Amy Shop (Orient Aromas SRL), Old Habits Pub (Arkay Capital SRL), Tag Aperitivo (Expert Data PVD SRL) și Uncle John Food.

Conform sursei citate, principalele încălcări ale legislației constatate au fost următoarele:

  • Lipsa mențiunilor referitoare la faptul că unele preparate din listele de meniu sunt dintr-un produs congelat sau că nu se folosesc ingredientele menționate, ci unele care le înlocuiesc;
  • Utilizarea unor spații de depozitare neadecvate, cu pereți cu infiltrații și mucegai;
  • Existenta insectelor (muște, gândaci) în bucătăria;
  • Utilizarea produselor cu data de expirare depășită și a produselor fără etichetă;
  • Schimbarea stării termice inițiale a produselor;
  • Nerespectarea vecinătății produselor în spațiile de depozitare;
  • Utilizarea de ustensile de bucătărie deteriorate și bureți de sârmă pentru vase;
  • Pre-fierberea pastelor înainte de utilizare și depozitarea lor în agregate frigorifice în mod contrar indicațiilor producătorului;
  • Existenta pavimentului și a pereților murdari, cu plăci de faianță sparte / fisurate și a tavanului cu vopsea exfoliată;
  • Lipsa mențiunilor referitoare la ingrediente care pot provoca alergii din listele de meniu;
  • Folosirea aceluiași spațiu pentru păstrarea hainelor angajaților și depozitarea alimentelor;
  • Depozitarea alimentelor pe o cale de acces, într-un spațiu necompartimentat;
  • Lipsa graficului de schimbare a uleiului de prăjire;
  • Utilizarea agregatelor frigorifice neigienizate, cu acumulări de gheață, cu vopsea exfoliată, cu zone extinse de rugină și chedere deteriorate sau rupte;
  • Decongelarea unor materii prime la temperatura mediului ambiant; colectarea reziduurilor în coșuri fără capac;
  • Utilizarea de echipamente de gătit neigienizate, cu depuneri de grăsime arsă;
  • Utilizarea de recipiente de gătit cu zone de arsură și uzate;
  • Depozitarea sticlelor direct în gheața folosită pentru băuturile comercializate în mașina de gheață;
  • Nerespectarea condițiilor de temperatură indicate de producător;
  • Depozitarea produselor direct pe paviment;
  • Lipsa verificării metrologice a cântarului folosit în bucătărie;
  • Comercializarea de produse textile, cosmetice sau alte produse nealimentare cu etichete ne-traduse în limba română;
  • Comercializarea unor parfumuri care conțineau substanțe interzise în lista de ingrediente, respectiv Butylphenyl methylpropional;
  • comercializarea de produse din argint 925 fără a specifica pe etichetă informații despre tipul pietrei neprețioase sau absența unei astfel de mărci;
  • nerespectarea regimului de promoții și absența informațiilor privind perioada de desfășurare și tipul reducerii;
  • lipsa mapelor cu informații din camerele de cazare și absența afișării autorizațiilor de funcționare;
  • folosirea de perne, saltele sau protecții de saltea neigienizate, pătate în camerele de cazare;
  • utilizarea mobilierului degradat, uzat excesiv, a pavimentului neigienizat și a băilor care nu respectă standardele de igienă.

Până la această oră, au remediat, cu celeritate, deficiențele sancționate locațiile: Les Bourgeois și Aubergine Internațional SRL (Aubergine), fapt constatat de echipele de comisari la recontrol, a transmis ANPC, conform Agerpres.

Parteneri

Engie şi Amazon au deschis cea mai mare fermă agrovoltaică din Italia

Compania franceză Engie şi Amazon au inaugurat vineri cea...