15.4 C
București
marți, mai 28, 2024
AcasăExterneFRANȚA: Sute de mii de protestatari și zeci de reţinuţi pe străzile...

FRANȚA: Sute de mii de protestatari și zeci de reţinuţi pe străzile Parisului

Articole Similare

Lupte de stradă între demonstranţi şi forţele de ordine au avut loc joi, la Paris, în cursul protestelor faţă de reforma pensiilor, iar zeci de manifestanţi au fost reţinuţi.

 

Conform autorităţilor franceze, cel puţin doi agenţi ai poliției au fost răniţi, unul fiind spitalizat. Totodată, cel puţin un manifestant a fost rănit în violenţe, au declarat surse citate de cotidianul Le Figaro și de postul BFMTV.

De asemenea, cel puţin 20 de manifestanţi violenţi au fost reţinuţi, a comunicat Prefectura Poliţiei din capitala Franței.

Doar în Paris s-au adunat circa 400.000 de manifestanţi, conform sindicatului Confederaţia Generală a Muncii (CGT), în timp ce autorităţile au raportat aproximativ 90.000 de protestatari. Grupuri de oameni au devastat o filială bancară şi au incendiat staţii ale mijloacelor de transport în comun. Tot în Paris, o fumigenă a provocat un incendiu pe faţada unei braserii frecventate de preşedintele Emannuel Macron. Violențe în timpul protestelor au loc şi în oraşele Rennes, Nantes, Nisa, Brest, Marsilia, Perpignan sau Lyon – al 2-lea oraș al Franței.

Citesște și: Franța fierbe din cauza reformei pensiilor

Parteneri

România va livra grâu Israelului şi va primi tehnologie la schimb

Ministrul israelian al Agriculturii, Avi Dichter, a semnat duminică...