15.4 C
București
marți, mai 28, 2024
AcasăPrahovalibera.roACTIVITATE PREVENTIVĂ PRINTRE VARSTNICI

ACTIVITATE PREVENTIVĂ PRINTRE VARSTNICI

Articole Similare

 

Ieri, 4 aprilie a.c., polițiștii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Prahova au fost prezenți în mijlocul unui colectiv de persoane vârstnice, mai exact la sediul Asociației CAR Pensionari din municipiul Ploiești, purtând cu 120 de membrii discuții pe subiecte de interes din sfera infracțională, care îi vizează în mod special.

Astfel, în cadrul proiectului de prevenire a furturilor din locuințe ”Sigur acasă”, polițiștii le-au vorbit despre diferite moduri de operare când vine vorba despre furturile din locuinţe sau de înșelăciunile folosind nume sau calități mincinoase, ei constituind categoria vulnerabilă pentru a cădea în plasa infractorilor.

Cei prezenți au fost informați și despre cazurile de furturi din buzunare, fiind avertizați cu privire la necesitatea supravegherii banilor și bunurilor pe care le au asupra lor, mai ales atunci când se deplasează cu mijloace de transport în comun, când merg la cumpărături sau frecventează alte locuri aglomerate.

Pentru a nu deveni victime ale înșelăciunilor telefonice, poliţiştii vă recomandă:

• Nu acceptaţi în nicio împrejurare să trimiteţi sau să înmânați sume de bani unor persoane care vă contactează telefonic, indiferent de pretextul invocat de acestea!

• Verificaţi întotdeauna apelul telefonic înainte de a face orice tranzacţie bănească!

• Explicaţi-le persoanelor vârstnice din familie că nu trebuie să dea curs niciunei solicitări de a plăti sume de bani, făcute de diverse persoane în numele dumneavoastră, fără să vă contacteze în prealabil pentru a le confirma veridicitatea solicitării!

• Nu oferiţi date cu caracter personal prin intermediul convorbirilor telefonice, indiferent de calitatea invocată de interlocutor!

• O convorbire telefonică de lungă durată cu o persoană care vă solicită sume de bani este primul semn că aţi putea fi victima unei înşelăciuni.

Parteneri

România va livra grâu Israelului şi va primi tehnologie la schimb

Ministrul israelian al Agriculturii, Avi Dichter, a semnat duminică...