28.1 C
București
joi, iunie 13, 2024
AcasăActualitateCazul fetiței abuzate de un bărbat de 31 de ani. Localnicii țin...

Cazul fetiței abuzate de un bărbat de 31 de ani. Localnicii țin cu abuzatorul. Avocatul Poporului s-a autosesizat

Articole Similare

Avocatul Poporului s-a autosesizat după ce PRESShub a publicat cazul minorei de 13 ani abuzată constant de un bărbat de 31 de ani din comuna Ruginești – Vrancea.

Instituția efectuează o anchetă în acest caz, pentru a vedea dacă drepturile minorei au fost respectate, în acest sens solicitând clarificări privind atitudinea autorităților responsabile în acest caz, printre care DGASPC, Poliția sau cadrele didactice.

Ce s-a întâmplat

PRESShub a relatat pe 1 aprilie despre abuzul sexual constant asupra unei minore de 13 ani, comis de un bărbat de 31 de ani. Cazul ridică mari semne de întrebare despre capacitatea și dorința autorităților de a o salva din mâinile prădătorului sexual.

Directoarea școlii unde învață micuța trage semnale de alarmă constant și cheamă psihologi, dar până la momentul publicării, nimeni n-a băgat-o în seamă.

Părinții copiilor au aflat despre abuzul la care este supusă fiica lor după ce, în urmă cu zece zile, la școala din comuna Ruginești – Vrancea, unde învață minora, directoarea școlii a organizat câteva ore de dezvoltare personală, în cadrul cărora s-a discutat cu elevii despre abuzuri și despre cum aceștia să ceară ajutor.

Prinzând curaj, fetița a povestit dascălilor și părinților că, de ceva vreme, un bărbat de 31 de ani din comună o abuzează sexual la stâna la care lucrează.

Reclamat, dar lăsat lângă victimă

Tatăl fetei a oprit un echipaj de Poliție și le-a povestit totul, oamenii legii au dus minora la Serviciul de Medicină Legală pentru expertiză medico-legală, unde s-a stabilit că fata a avut raporturi sexuale.

Ulterior, bărbatului i s-a întocmit dosar penal pentru act sexual cu un minor, dar este cercetat în libertate.

„La data de 26 martie a.c., poliţiştii Secției 4 Poliție Rurală Adjud au fost sesizați cu privire la faptul că, un bărbat, de 31 de ani, din comuna Ruginești ar fi întreținut relații sexuale cu o minoră în vârstă de 13 ani.

În acest caz, a fost sesizată D.G.A.S.P.C. Vrancea pentru luarea măsurilor din competență. Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de act sexual cu un minor”, transmite Inspectoratul Județean de Poliție Vrancea, la solicitarea PRESShub.

Citește și: Minoră de 13 ani, abuzată sexual constant de un bărbat de 31 de ani. Autoritățile și comunitatea, de partea agresorului

Comunitatea ține partea abuzatorului

Unii membri ai comunității spun că fetița, ademenită de presupusul prădător sexual, continuă să meargă la acesta și să întrețină relații sexuale.

„Fata a fost văzută de mai multe ori mergând la stână, încă din clasa a patra. Lăsați, domnu’ reporter, că fata are o relație, nu e abuzată, se duce de bunăvoie”, ne-au relatat unii membri ai comunității.

Cazul fetiței de 13 ani abuzate constant de un bărbat de 31 de ani din comuna vrânceană Ruginești, relat de PRESShub, a strnit un val de reacții pro și contra agresor pe rețelele de socializare.

Nora viceprimarului din comună spune că „fata se ținea după bărbat de un an de zile”. Și alți membri ai comunității s-au raliat la idee. Totuși, au fost mulți au condamnat reacția, motiv pentru care postarea a fost ștearsă.

Citește și 35 de ONG-uri, scrisoare către Comisia Europeană referitor la situația copiilor din România, victime ale infracțiunilor sexuale

Directoarea școlii unde învață micuța a tras semnale de alarmă constant și a chemat psihologi, dar până de curând, nimeni n-a băgat-o în seamă. Alte două cazuri de viol și o tentativă, toate asupra minorelor, s-au petrecut în ultimii doi ani în comună. Presupusul abuzator sexual al minorei este cercetat în libertate. Până la acest moment, nici un psiholog nu a călcat pragul Școlii Gimnaziale Ruginești pentru a evalua elevii și pentru a-i consilia psihologic.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Articol publicat în Campania Națională de Conștientizare în privința Traficului de Persoane, derulată de Freedom House România în cadrul proiectului Stop-AT.

STOP AT

Parteneri

SUA și UE vor să vaccineze fermierii împotriva virusului gripei aviare

Statele Unite și Europa iau măsuri pentru achiziționarea sau...