28.1 C
București
joi, iunie 13, 2024
AcasăPrahovalibera.roCum să bei corect cafeaua ca să facă minuni pentru creier.

Cum să bei corect cafeaua ca să facă minuni pentru creier.

Articole Similare

Cea mai populară substanță psihoactivă din lume este cofeina și este populară din motive întemeiate: ajută la concentrare, îți ridică starea de spirit și îți face corpul să meargă. Totuși, consumul de cofeină poate duce, de asemenea, la anxietate și lipsa de somn.

Pentru a aborda această întrebare, cel mai bine este să apelăm la sursa noastră preferată de cofeină, care este cafeaua. Statistici recente au arătat că Europa are cel mai mare consum de cafea pe cap de locuitor din lume, ceea ce reprezintă o estimare de 5 kg de cafea pe locuitor anual

Cum să bei corect cafeaua ca să facă minuni pentru creier?
Când consumați o ceașcă de cafea – se blochează cafeina pe un neurotransmițător numit adenozină din creier. Adenozina reglează atenția, somnul și vigilența.Gândiți-vă la adenozină ca la o sticlă de nisip care vă oferă un interval de timp fix, odată ce grămada de nisip finală a căzut, andezina decide că este ora de culcare, afectându-vă astfel capacitatea de a vă concentra și de a rămâne treaz. Aici intervine cofeina: cofeina se prinde de receptorii adenozinei, prin urmare, blochează adenozina și astfel menține celula în funcțiune și vă oferă impulsul cognitiv dorit.

Cafeaua nu ajută, dacă ești obosit.
Poate unora li se pare ciudat, dar cafeină funcţionează cel mai bine când eşti odihnit/ă. Secretul constă în chimia substanţei.

Bea suficientă cafea înainte de a-i da creierului multe informaţii.

Potrivit unui studiu din 2014, publicat în Nature Neuroscience, consumul de cafeină poate îmbunătăţi semnificativ memoria pe termen lung. Astfel ne ajută să ne aducem mai uşor aminte informaţii şi pentru o perioada mai mare. “Am descoperit că o porţie de 200 mg de cafeină îmbunătăţeşte memoria timp de 24 de ore”, a spus profesorul Michael Yassa. Dacă vrei să beneficiezi la maximum de efectele acestei băuturi, Yassa sugerează că trebuie să consumi o cantitate moderată de cafeină, chiar înainte de a absorbi un val de informaţii.

Parteneri

SUA și UE vor să vaccineze fermierii împotriva virusului gripei aviare

Statele Unite și Europa iau măsuri pentru achiziționarea sau...