15.3 C
București
marți, mai 28, 2024
AcasăConstantaDan Diaconescu, reținut pentru 24 de ore, sub acuzația de „act sexual...

Dan Diaconescu, reținut pentru 24 de ore, sub acuzația de „act sexual cu minore și folosire a prostituției infantile”

Articole Similare

Dan Diaconescu, fostul patron al OTV, a fost reținut în noaptea de joi spre vineri, 6 spre 7 aprilie, de polițiștii din Constanța, după ce a fost acuzat de act sexual cu minore, au confirmat pentru Libertatea surse judiciare. El a fost ridicat de Poliție joi, 6 aprilie, în urma perchezițiilor făcute la locuinţa lui din București și dus la Constanța, unde a fost audiat.

Într-un comunicat, IPJ Constanţa a anunţat reţinerea pentru 24 de ore a unui „bărbat de 55 de ani din Bucureşti, bănuit de comiterea a două infracțiuni de act sexual cu un minor, 5 infracțiuni de folosire a prostituției infantile”.

Acesta a fost încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Constanța, urmând ca astăzi, 7 aprilie, să fie prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Filmul descinderii mascaților: „Diaconescu era în dressing, nu în dulap”

Avocatul lui Dan Diaconescu, Alexandru Murărescu, a declarat joi seară, 6 aprilie, că acuzaţia pe care procurorii au adus-o clientului său este că a întreţinut relaţii sexuale cu două minore prostituate în urmă cu trei ani și a adăugat că fostul patron al OTV nu a fost găsit în dulap, așa cum s-a vehiculat.

Potrivit avocatului, perchezițiile au început joi dimineață, 6 aprilie, la ora 6.30, iar fostul patron al OTV dormea când organele de poliţie au intrat în casa lui din Primăverii.

„Nu pot să spun că au năvălit pentru că într-adevăr au făcut-o la modul civilizat, cu trei bătăi în uşă, cu cinci somaţii. Nu au apucat să spargă uşa pentru că a fost deschisă imediat. În casă erau soacra, soţia, copilul”, a afirmat avocatul, potrivit news.ro.

Murărescu a comentat şi știrea potrivit căreia Dan Diaconescu a fost găsit într-un dulap și a precizat că le-a reproșat polițiștilor care au percheziționat locuința fostului patron al OTV că ei au dat informația în presă.

„Mi-au spus că au fost însoţiţi la percheziţie de către trupele speciale. E adevărat, am văzut şi eu cu căşti şi că este posibil ca dumnealor să fi dat o informaţie. Nu a fost găsit într-un dulap, ci era în dressing. Dressingul nu este neapărat un dulap de haine, ci este o cameră. Este chiar lângă dormitor”, a subliniat Alexandru Murărescu.

Avocatul compară cazul lui Diaconescu cu al lui Trump

Joi la amiază, Dan Diaconescu a fost dus la sediul IPJ Constanţa, după percheziţiile făcute dimineața la locuința sa din cartierul bucureștean Primăverii, iar avocatul său a acuzat o „justiție televizată” și a susținut că clientul său, la ora 17.00, nu cunoștea acuzațiile care i se aduc.

„Degeaba s-au schimbat şefii Parchetelor, tot justiţie televizată este. Este inadmisibil ca, până i se aduce persoanei respective acuzaţia, să transpară ceva în spaţiul public. Este inadmisibil aşa ceva. E judecat de opinia publică în momentul acesta pe baza informaţiilor obţinute pe surse. Iar el, în acest moment, la ora 17.00, nu cunoaşte acuzaţiile. Nu mi se pare normal. Nici eu nu ştiu, doar ce am văzut în presă“, a spus Alexandru Murărescu, avocatul lui Dan Diaconescu, potrivit publicației locale Focus Press.

„Nu se poate aşa ceva, e o nebunie. Eu nu ştiu absolut nimic. Pedofilie, pornografie infantilă, astea sunt chestiuni de oameni bolnavi”, a adăugat el.

Avocatul a comparat ceea ce i s-a întâmplat lui Dan Diaconescu cu situația lui Donald Trump, pus sub acuzare pentru falsificare de documente după o plată făcută actriţei de filme pentru adulţi, Stormy Daniels. „Noi avem toată deschiderea pentru a lămuri toată această poveste pe care eu o consider ca o replică a cutremurului din SUA. «Stormy Daniels» în variantă românească”, a spus avocatul.

Dan Diaconescu, acuzat de act sexual cu minore

Poliția Constanța a transmis joi dimineață, într-un comunicat, că au avut loc percheziții într-un dosar în care „sunt sesizate fapte de natură penală” pe care un bărbat de 55 de ani „este bănuit că le-ar fi săvârșit”, fără să precizeze care sunt acuzațiile.

Potrivit unor surse judiciare citate de G4Media, Dan Diaconescu a fost acuzat de act sexual cu minore în formă continuată și prostituție în formă continuată și că a încercat să cumpere virginitatea unei minore și a plătit două gemene de 15 ani pentru relații sexuale. Faptele au avut loc între 2020 și 2021, în Constanța și București. Potrivit sursei citate, o fată l-a mințit că are o prietenă minoră, l-a filmat și apoi l-a șantajat pentru bani.

Dan Diaconescu, cunoscut pentru televiziunea OTV, a mai fost condamnat în martie 2015, la 5 ani și 6 luni de închisoare pentru șantaj. El a fost eliberat condiționat în noiembrie 2017.

blank

blank

blank

blank

blank

Parteneri

România va livra grâu Israelului şi va primi tehnologie la schimb

Ministrul israelian al Agriculturii, Avi Dichter, a semnat duminică...