3.4 C
București
marți, noiembrie 28, 2023
AcasăBucurestiLucrările la banca de alimente din Sectorul 6 se apropie de finalizare

Lucrările la banca de alimente din Sectorul 6 se apropie de finalizare

Articole Similare

Legumele și fructele, suplimentele alimentare și zaharurile, alimentele cu abateri de la norme în 2023

Legumele și fructele, suplimentele alimentare și zaharurile sunt produsele...

Australia are prea multe oi, iar fermierii le oferă gratuit

Excesul de carne de oaie din Australia a făcut...

Biden nu participă la COP28 în Dubai

Preşedintele american Joe Biden nu va participa la Conferinţa...

Trei studenţi palestinieni, împuşcaţi în Vermont

Trei studenţi palestinieni au fost împuşcaţi în Burlington, Vermont,...

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a anunțat că lucrările la banca de alimente de pe strada Giulești, nr. 236 sunt gata în proporție de 90%, iar până la sfârșitul anului aceasta ar trebui să fie operațională. Banca de alimente va fi construită pe o suprafață de 5.500 de metri pătrați și va avea un concept 2 în 1, fiind atât bancă de alimente, cât și cantină socială.

Persoanele nevoiașe vor beneficia de această cantină socială, care va fi coordonată de angajații din cadrul DGASPC Sector 6. Alimentele vor fi donate de marile magazine, iar primarul a anunțat că banca de alimente va livra mâncare și în școli pentru a optimiza costurile. Construcția va fi funcțională până la sfârșitul anului, conform declarației primarului.

Am fost astăzi în șantier pentru a vedea stadiul lucrărilor. Este clar, până la sfârșitul acestui an va fi funcțională. Lucrările sunt realizate în proporție de 90%, urmează partea de echipare și, spre sfârșitul anului, vom angaja personal (bucătari, nutriționiști, lucrători de retail, șoferi, fundraiseri etc).

Banca de alimente va colecta alimente de la distribuitorii sau retaileri mari care sunt în perioada de garanție și care prezintă riscul de a nu fi vândute, acestea fiind donate pentru a fi preparate sau distribuite în scopul consumului lor.

Banca de alimente își propune să atingă două obiective importante: să deservească cantinele sociale din Sectorul 6 și să optimizeze costurile programului „Școală după Școală” al Primăriei Sectorului 6. În loc să contracteze serviciile de catering, prin intermediul acestui nou concept, mâncarea va fi livrată direct în școli. În plus, banca de alimente va angaja persoane cu dizabilități și va funcționa ca o întreprindere socială.

Ambiția mea este ca în circa 6 luni, maximum un an de la realizarea investiției, aceasta să se autosusțină financiar, a transmis primarul.

Banca Locală de Alimente a Sectorului 6 este un parteneriat între DGASPC S6 și Asociația Diaconia, finanțat de autoritățile locale, care au pus la dispoziție terenul Bisericii. Clădirea este modernă și include trasee de aprovizionare, camere frigorifice, bucătării, zone de ambalare și distribuție, compostor și spații de lucru. Programul va furniza zilnic aproximativ 1.000 de porții de hrană pentru persoanele nevoiașe și școli.

Banca de Alimente are mai multe programe, cum ar fi furnizarea de alimente către cantinele sociale din Sectorul 6, pachete de hrană pentru copiii din familii sărace, o bucătărie socială, alimente pentru persoanele în vârstă cu probleme financiare, adaptarea alimentelor la nevoile nutriționale ale diferitelor grupuri și deschiderea de piețe mobile cu fructe și legume în zonele defavorizate.

Parteneri

Legumele și fructele, suplimentele alimentare și zaharurile, alimentele cu abateri de la norme în 2023

Legumele și fructele, suplimentele alimentare și zaharurile sunt produsele...