15.3 C
București
marți, mai 28, 2024
AcasăPrahovalibera.roPOLIȚIȘTII RUTIERI PRAHOVENI ACȚIONEAZĂ PENTRU SIGURANȚA TRAFICULUI RUTIER

POLIȚIȘTII RUTIERI PRAHOVENI ACȚIONEAZĂ PENTRU SIGURANȚA TRAFICULUI RUTIER

Articole Similare

 

Ieri, polițiștii rutieri prahoveni au organizat și desfășurat acțiuni rutiere, în mai multe zone din județ, pe tot parcursul zilei.

Astfel, polițiștii Serviciului Rutier, cei ai Polițiilor orășenești Plopeni și Slănic, precum și cei ai Secției Rurale de Poliție Florești au acționat, în principalele zone cu risc rutier pentru verificarea modului de respectare al normelor rutiere în vigoare, cu accent pe depistarea conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză sau care conduc sub influența alcoolului sau a altor substanțe, precum și pentru prevenirea și combaterea abaterilor săvârșite de pietoni și de bicicliști

În cadrul acțiunilor desfășurate pe raza de competență a structurilor mai sus menționate au fost oprite, pentru control, în trafic peste 350 de autovehicule.

Astfel, pentru depistarea conducătorilor auto care conduc sub influența alcoolului au fost efectuate aproximativ 230 de testări cu aparatele etilotest.

În urma activităţilor, polițiștii au aplicat, în total, 175 de sancțiuni contravenționale, dintre care, 76 au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 15 bicicliștilor pentru diferite abateri săvârșite, 11 pietonilor indisciplinați, precum și 10 conducătorilor auto pentru nepurtarea centurii de siguranță.

Valoarea tuturor sancțiunilor este de peste 52.600 de lei.

Totodată, 5 conducători auto au rămas fără permis de conducere- trei pentru efectuarea de depășiri neregulamentare, unul pentru depășirea regimului legal de viteză cu mai mult de 50 de km/h și unul pentru neacoradrea priorității de trecere pietonilor.

Cu ocazia controalelor din trafic au fost reținute și 4 certificate de înmatriculare pentru valabilitatea expirată a Inspecției Tehnice Periodice.

Polițiștii prahoveni desfășoară permanent activități pentru reducerea riscului victimal ca urmare a accidentelor rutiere produse pe fondul nerespectării normelor rutiere în vigoare.

Folosește centura de siguranță! – Folosirea centurii de siguranţă constituie unul din cele mai eficiente mijloace de reducere a numărului şi a gravităţii leziunilor produse în coliziunile rutiere. Potrivit studiilor de specialitate, rata mortalităţii scade cu 43% atunci când pasagerii folosesc centura în mod corespunzător, iar riscul producerii de leziuni grave scade cu 50%.

Acordaţi un plus de atenţie conducerii prin intersecţiile nedirijate, la depăşirea mijloacelor de transport în comun sau a altor autovehicule, vitezei cu care rulaţi, pentru a putea în orice moment manevra şi opri în deplină siguranţă autoturismul, dacă situaţia o impune!

Nu conduceţi dacă vă simţiţi obosiţi! Planificaţi-vă în aşa fel călătoriile, încât să nu parcurgeţi într-o zi mai mult de 300 de kilometri.

Nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri neregulamentare!

Când nu sunteți șoferi, nu uitați că sunteți pietoni! -Respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau alte vehicule!

Parteneri

România va livra grâu Israelului şi va primi tehnologie la schimb

Ministrul israelian al Agriculturii, Avi Dichter, a semnat duminică...