15.3 C
București
marți, mai 28, 2024
AcasăBucurestiProtest în Piaţa Victoriei: „Tăiaţi pensiile speciale”

Protest în Piaţa Victoriei: „Tăiaţi pensiile speciale”

Articole Similare

Aproximativ 200 de persoane s-au adunat vineri seara în Piaţa Victoriei, într-un protest organizat de ONG-ul Declic, pentru a cere tăierea pensiilor speciale.

Suntem în Piața Victoriei, unde împreună cu 200 de cetățeni întindem un mesaj uriaș cu mesajul „Tăiați pensiile speciale!”, au transmis organizatorii, pe pagina de Facebook.

Potrivit acestora, protestul are loc ca urmare a faptului că PNL-PSD-UDMR tergiversează tăierea pensiilor speciale și eliminarea inechităților dintre pensionari.

Printre cei care participă la manifestaţie se numără sociologul Mircea Kivu şi Sorin Psatta, profesor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea din București. Cei doi cer pensii speciale pentru toată lumea.

Declic mai anunţă că aproape 150.000 de români au semnat petiţia pentru tăierea pensiilor speciale.

„Peste 185.000 de români încasează lunar pensii speciale, iar cea mai mare astfel de indemnizație este de 77.000 de lei lunar. Din acest privilegiu ar putea fi plătite 100 de pensii minime”, susţin cei de la Declic.

ONG-ul mai arată că „inclusiv CCR a spus că 7 din principalele 8 tipuri de pensii speciale pot fi eliminate, așa cum s-a întâmplat în urmă cu 10 ani.

„Un proiect de lege serios, trecut prin Parlament de actuala majoritate, ar putea elimina pensiile speciale. În acest an, în care avem bani puțini la buget și majoritatea categoriilor sociale au fost afectate, pensiile speciale reprezintă o batjocură la adresa cetățenilor. Pensiile nu au fost mărite, salariile bugetarilor au fost plafonate, alocațiile pentru copii nu au crescut cu 50%, dar pensiile speciale sunt în continuare plătite lunar”, mai transmite Declic.

Icon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 12

Parteneri

România va livra grâu Israelului şi va primi tehnologie la schimb

Ministrul israelian al Agriculturii, Avi Dichter, a semnat duminică...