15.4 C
București
marți, mai 28, 2024
AcasăBucurestiSe vor planta copaci pe malul Râului Dâmbovița. Mâine, 8 aprilie, la...

Se vor planta copaci pe malul Râului Dâmbovița. Mâine, 8 aprilie, la acțiune vor participa zeci de voluntari

Articole Similare

În acest weekend, Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București (ALPAB) împreună cu Asociația Parcul Natural Văcărești vor planta noi copaci pe malul râului Dâmbovița. Evenimentul, la care sunt așteptați zeci de voluntari, face parte din programul național „România plantează pentru mâine”. În data de 8 aprilie 2023, vor fi plantați în total 70 de arbori pe aliniamentul râului Dâmbovița, în zona cuprinsă între Podul Mihai Bravu și Podul Nicolae Grigorescu din București.

Ne bucură faptul că facem parte din programul „România plantează pentru mâine” și că putem contribui la dezvoltarea biodiversității din capitală. Pe 8 aprilie vom planta pe aliniamentele stradale dintre Parcul Natural Văcărești și Râul Dâmbovița, 70 de arbori și specii locale rezistente la condițiile orașului care vor dezvolta, în timp, un ecosistem sănătos ce va aduce beneficii mediului urban.
Aceasta inițiativa aduce în comun resurse și competențe fiind un semnal foarte bun pentru sprijinirea parteneriatelor între mediul instituțional, ONG uri și companii private. Iubim ceea ce facem și încercăm să conectăm zonele verzi-albastre urbane și să îngrijim vegetația pentru a avea un oraș mai verde, mai prietenos cu biodiversitatea și cu locuitorii săi, a transmis Corina Bega, Directorul ALPAB.

Reformulare în română: La evenimentul de plantare de copaci de pe malul râului Dâmbovița, vor participa și 50 de voluntari, alături de personalul specializat al inițiatorilor. ALPAB a informat că copacii ce urmează să fie plantați fac parte din specii care vor rezista în timp la condițiile de mediu ale Bucureștiului. Astfel, vor fi plantați arbori din speciile de frasin, tei și paltin, care vor avea o vârstă de peste 5 ani și o circumferință a trunchiului cuprinsă între 20 și 25 de cm. Această acțiune are scopul de a crește numărul de arbori din oraș și de a acorda mai multă atenție spațiilor verzi din apropierea Parcului Natural Văcărești.

Este și un bun exemplu de colaborare între factori interesați precum ONG-uri, instituții publice, companii private și voluntari. Dorim să promovăm un exemplu de succes care poate conduce la schimbarea felului în care arată Bucureștiul și la felul în care locuitorii acestora interacționează cu spațiile verzi, a afirmat Dan Bărbulescu, Directorul Asociației Parcul Natural Văcărești.

ALPAB și Asociația Parcul Natural Văcărești au mai colaborat la începutul lunii martie, când au plantat 15 specii de plante pe malul Râului Dâmbovița, într-un spațiu de aproximativ 500 de metri pătrați. Aceste plante vor oferi un habitat pentru insecte polenizatoare și hrană pentru păsări.

Parteneri

România va livra grâu Israelului şi va primi tehnologie la schimb

Ministrul israelian al Agriculturii, Avi Dichter, a semnat duminică...