15.3 C
București
marți, mai 28, 2024
AcasăActualitateDe ce întârzie, de fapt, un verdict în cazul procesului de dopaj...

De ce întârzie, de fapt, un verdict în cazul procesului de dopaj al Simonei Halep

Articole Similare

Simona Halep (31 de ani, 26 WTA) nu a mai jucat un meci de tenis de la finalul lunii august, de la US Open, unde a picat un test anti-doping.

Sportiva a fost suspendată provizoriu pentru consum de Roxadustat și a anunțat încă din prima zi că va face tot ce îi stă în putință pentru a-și dovedi nevinovăția. Lunile au trecut, însă, iar un verdict nu a venit.

Ultimele informații despre situația Simonei Halep

Mihai Rusu, fost jucător de tenis, acum antrenor în Germania, susține că motivul întârzierii, aflat după o discuție cu un membru WADA din Munchen, este reprezentat de acțiunile avocaților Simonei Halep, care caută în continuare argumente.

După o discuție cu un inspector WADA din Munchen am aflat că presiunea este de partea Simonei Halep, nu invers! Să nu creăm impresia ca judecătorii sunt de vină! Ei răspund la cererile avocaților Simonei Halep.

Procesul Simonei Halep este tergiversat de avocații ei, care caută contraargumente! Judecătorii au probele controlorilor anti-doping, așa că nu ei sunt acuzații. Mingea se află în terenul avocaților.

Avocații ei cer timp să studieze și să găsească noi contraargumente, pentru că judecătorii au argumentele: au prins-o dopată. Tot ce se întâmplă legat de Simona Halep sunt contracte între WTA, WADA și CIO, deci nimic nu este separat, totul este în sistem”, a declarat Mihai Rusu, citat de Prosport.

Simona Halep riscă patru ani de suspendare

WADA, Agenția Mondială Antidoping, plasează Roxadustatul în clasa substanțelor interzise al căror consum aduce o suspendare de nu mai puțin de patru ani!

Suspendarea este drastică pentru că folosirea substanței aduce sportivului beneficii de necontestat.

Medicamentul care conține Roxadustat este folosit în tratarea anemiei și stimulează producția de globule roșii, care facilitează circulația oxigenului în sânge. Mai simplu, în cazul sportivilor, Roxadustatul crește rezistența.

Simona Halep își încheiase sezonul din cauza operației la nas

În septembrie, cu o lună înainte să vină anunțul suspendării provizorii, Simona Halep transmitea că nu va mai concura în sezonul 2022, pentru că are nevoie de o perioadă mai lungă de recuperare după operația la nas suferită.

Românca a decis să facă intervenția chirurgicală pentru a scăpa de problemele respiratorii, dar și pentru latura estetică. În acest sens, Simona Halep a făcut o rinoplastie, al cărei rezultat poate fi văzut în galeria foto de mai jos.

blank
blank
blank

Parteneri

România va livra grâu Israelului şi va primi tehnologie la schimb

Ministrul israelian al Agriculturii, Avi Dichter, a semnat duminică...