28.1 C
București
joi, iunie 13, 2024
AcasăActualitateMedicamentele ieftine se scumpesc! Ministrul Rafila nu vede o problemă: „Prețul se...

Medicamentele ieftine se scumpesc! Ministrul Rafila nu vede o problemă: „Prețul se ajustează”

Articole Similare

Situație incredibilă, în plin val de scumpiri românii mai primesc o lovitură dură: prețurile celor mai ieftine medicamente explodează și vor ajunge chiar și cu 15 la sută mai mari. Culmea, ministrul sănătății Alexandru Rafila NU vede vreo problemă în acest lucru și spune că, de fapt, este o ajustare de preț. 

„Nu se vor scumpi. Este o abordare care nu cred că este corectă. Este vorba de o actualizare a preţului medicamentelor foarte ieftine, adică cu o valoare de până la 50 de lei ca ele să se găsească, să rămână pe piaţă. Este esenţial. Noi ne dorim pentru pacienţi şi acces la medicamente, nu numai la servicii de sănătate.

Medicamentele cu valoare de până la 50 de lei reprezintă aproape 90% din totalul medicamentelor care se utilizează în România. Trebuie să încurajăm producătorii să le facă în continuare, să le pună pe piaţa românească, dacă ne dorim într-adevăr să fim oneşti şi să oferim oamenilor din această ţară să aibă acces permanent la medicamente şi cu cât mai puţine discontinuităţi. La nivel european se manifestă o criză a medicamentelor generice”, a spus Alexandru Rafila.

Parteneri

SUA și UE vor să vaccineze fermierii împotriva virusului gripei aviare

Statele Unite și Europa iau măsuri pentru achiziționarea sau...