1.2 C
București
duminică, decembrie 10, 2023
AcasăActualitateMircea Diaconu, derapaj în cazul Dan Diaconescu și minorele de 15 ani:...

Mircea Diaconu, derapaj în cazul Dan Diaconescu și minorele de 15 ani: ”Nu este nicio victimă aici. Nu a fost niciun viol”

Articole Similare

Actorul Mircea Diaconu a înregistrat un derapaj, vineri seară, la Antena 3, în timp ce vorbea despre cazul Dan Diaconescu și al minorele de 15 ani cu care ar fi întreținut relații sexuale contracost:

”Nu este nicio victimă aici”, a spus Mircea Diaconu stârnind uimirea celor din emisiunea moderată de Adrian Ursu și Oana Zamfir.

Doi dintre cei din participanții la emisiune au subliniat că victimele sunt tocmai minorele.

Mircea Diaconu a replicat spunând că ”nu a fost niciun viol”, apoi, când i s-a atras atenția că nu acesta este subiectul, ci faptul că fetele erau minore, actorul a completat spunând că o astfel de faptă este condamnabilă.

  • Notă: Mircea Diaconu a candidat la alegerile prezidențiale din 2019 susținut de PRO România condus de Victor Ponta și ALDE condus de Călin Popescu Tăriceanu, după ce anterior fusese europarlamentar (2014-2019), Ministru al Culturii (mai-iunie 2012) și senator PNL (2008-2012).

Diaconu a mai înregistrat un derapaj la adresa femeilor hărțuite sexual spunând că este ”o modă la Hollywood” care a venit ”ca un val în Europa” și că hărțuirea este supraestimată, pentru că pe vremuri ”se numea amantlâc”.

Declarațiile lui Diaconu au venit ca o replică la discursul fostei sale partenere din filmul ”Filantropica”, actrița Viorica Vodă, la Gala Gopo 2022, unde a vorbit, când se afla pe scenă și fostul ei partener, despre hărţuirea sexuală la care a fost supusă în urma rolului interpretat în film.

”Toată povestea asta cu Viorica Vodă de acum două seri a început în culise. Ea era foarte enervată că, mă rog, are o vârstă şi ea, şi nu a fost angajată niciodată”, a spus Mircea Diaconu ulterior.

”Vorbim de hărţuire din clipa în care la Hollywwod a fost un succes mondial. Totul a plecat de acolo. Eu ştiam că asta se numeşte bârfă de culise, amantlâc, inclus fenomenului teatral. S-au scris cărţi despre primadone care făceau carieră în felul acesta. (….) Eu, intrând în profesie acum vreo 50 şi ceva de ani, am perceput acest lucru ca fiind ceva de cabină.(…) La americani, când s-a început cu povestea cu #Metoo ăla, a devenit hărţuire. Altfel este o formă de amantlâc, inclusă profesiei. Acum, nu ştiu foarte exact, pentru că sunt cazuri şi cazuri… În tot ce am văzut de-a lungul a zeci de ani au fost cariere care s-au bazat pe genul ăsta, dar au fost şi de-o parte şi de cealaltă. Ori hărţuirea, aşa cum vine ea ca produs Hollywood, este făcută de regizor, de producători, de directori, cei care contează nu de actori. Actorii nu contează”, a precizat Mircea Diaconu, pentru fanatik.ro.

Diaconu a mai spus că este convins că totul este o exagerare şi da exemple de cazuri de la Parlamentul European, din perioada în care actorul era europarlamentar.

”Şi, credeţi-mă, am văzut-o şi eu. Eram la Parlamentul European şi acolo a venit ca un val, pur şi simplu. Erau nişte doamne care ziceau că au fost hărţuite, pe funcţii, pentru parlament, pentru comisii. Dă-o naibii de treabă, nici chiar aşa!”, spune Mircea Diaconu.

Parteneri

Ministrul Agriculturii: România susţine introducerea NGT1 cu o condiţie

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, precizează că România susţine introducerea...