28.1 C
București
joi, iunie 13, 2024
AcasăConstantaGarda de Mediu Constanța a publicat raportul de activitate al instituției pentru...

Garda de Mediu Constanța a publicat raportul de activitate al instituției pentru luna martie

Articole Similare

Garda de Mediu Constanța a publicat recent raportul de activitate al instituției pentru luna martie. Conform raportului, în această perioadă au fost realizate un total de 176 de acțiuni de inspecție și control, din care 13 au fost controale planificate și 163 de inspecții neplanificate. În urma acestor verificări, inspectorii au aplicat 20 de sancțiuni contravenționale, una fiind avertisment, iar celelalte 19 fiind amenzi în valoare totală de 580.000 de lei.

Pe de altă parte, Primăria Municipiului Constanța a fost amendată cu 10.000 de lei pentru neasigurarea integrității spațiilor verzi aflate în administrare, după ce inspectorii Gărzii de Mediu au constatat că au fost tăiați 19 tei de pe fâșia plantată din bulevardul Ferdinand, fără a exista documente care să justifice această acțiune.

În ceea ce privește societățile incluse în Planul anual de controale, inspectorii au efectuat 9 controale planificate, verificând patru amplasamente în care se exploatează instalații clasificate SEVESO, cu substanțe periculoase și cu potențial de producere a unui accident major.

De asemenea, au fost efectuate controale în localitățile Mereni, Amzacea, Ciocârlia, Ovidiu, Cernavodă și Nicolae Bălcescu, unde s-au identificat depozitări ilegale de deșeuri. Ca urmare, s-au aplicat cinci sancțiuni contravenționale în valoare totală de 90.000 de lei, și s-au stabilit măsuri pentru eliminarea deșeurilor și salubrizarea amplasamentelor în termen de maxim o lună.

În final, două societăți din Constanța și Portul Constanța Sud au fost amendate cu câte 60.000 de lei, conform OUG 92/2021 privind regimul deșeurilor, în urma unor petiții referitoare la gestionarea necorespunzătoare a deșeurilor și a verificărilor efectuate de către inspectorii Gărzii de Mediu.

În luna martie, membrii Gărzii de Mediu Constanța au organizat întâlniri educative cu elevii de la Școala Gimnazială din comuna Lumina, Liceul Lucian Blaga Constanța și Școala Gimnazială nr. 33 Anghel Saligny Constanța, în cadrul proiectului “Săptămâna Verde”. De asemenea, au participat și la evenimentul “O plajă curată – responsabilitatea noastră”. În timpul acestui proiect, activități de curățenie s-au desfășurat în zona plajei Modern, împreună cu elevii Seminarului Teologic Ortodox Sf.Cuvios Dionisie Exiguul și cei de la Școala Gimnazială nr. 16 Constanța.

În perioada următoare, vor fi organizate inspecții planificate și neplanificate conform Planului de Activitate și temelor dispuse de Comisariatul General. De asemenea, se va monitoriza modul în care au fost puse în aplicare măsurile stabilite în urma controlului efectuat anterior.

Parteneri

SUA și UE vor să vaccineze fermierii împotriva virusului gripei aviare

Statele Unite și Europa iau măsuri pentru achiziționarea sau...