15.4 C
București
marți, mai 28, 2024
AcasăBucurestiTone de gunoi au fost adunate în urma unor acțiuni de igienizare...

Tone de gunoi au fost adunate în urma unor acțiuni de igienizare ce au avut loc în zona de sub Podul Grant

Articole Similare

În această perioadă, în București are loc curățenia de primăvară, iar mai multe administrații s-au mobilizat să adune gunoaiele aruncate pe străzi și să igienizeze domeniul public din ariile pe care le administrează. Un astfel de efort a avut loc și în Sectorul 6, unde, sâmbătă, 8 aprilie 2023, a fost curățată zona de sub Podul Grant. Potrivit Primăriei Sectorului 6, au fost adunate în total 10 tone de gunoi din această zonă.

Asta, în condițiile în care Urban, coordonat de colegii de la Servicii Publice Locale, din cadrul Primăriei Sectorului 6, igienizează periodic terenul viran, dar și zona acoperită, a declarat administrația publică.

Zona era plină de gunoaie, inclusiv pungi, sticle, PET-uri și resturi menajere. În plus față de zona de sub pod, au fost curățate și trotuarele și partea carosabilă de pe Strada Nicolae Oncescu, Aleea Constantin Brătescu, Strada Vidra și Strada Ceahlăul în Sectorul 6, în timpul campaniei de curățare de primăvară din București. Perii mecanizate au fost utilizate pentru curățarea străzilor, iar detergenții folosiți au fost bio, după cum a informat Primăria Sectorului 6. Cetățenii sunt rugați să mențină zona curată pentru a păstra un mediu sănătos și plăcut pentru plimbări și petrecere a timpului liber.

O acțiune asemănătoare a fost realizată și de Poliția Locală din Sectorul 1 în cartierul Henri Coandă, care a durat aproape o lună și a implicat curățarea a două terenuri cu o suprafață totală de 30.000 de metri pătrați. Echipele prezente la această acțiune au adunat și transportat 90 de camioane de gunoi (1.600 de metri cubi de deșeuri). Polițiștii au informat că deșeurile menajere au fost colectate separat. Bucureștenii pot face sesizări direct către Poliția Locală, la numărul de telefon 021.9540, în cazul în care observă nereguli în Sectorul 1.

Parteneri

România va livra grâu Israelului şi va primi tehnologie la schimb

Ministrul israelian al Agriculturii, Avi Dichter, a semnat duminică...