17.8 C
București
duminică, mai 28, 2023
AcasăConstantaÎncepând de miercuri, 12 aprilie, la Clubul pentru pensionari începe distribuirea pachetelor...

Începând de miercuri, 12 aprilie, la Clubul pentru pensionari începe distribuirea pachetelor de alimente pentru persoanele nevoiașe

Articole Similare

Începând cu ziua de miercuri, 12 aprilie, la Clubul pentru pensionari de pe strada Duiliu Zamfirescu nr. 4, se vor distribui pachetele cu produse alimentare acordate în baza Programului operaţional Ajutorarea persoanelor defavorizate – POAD. Conform Primăriei Constanţa, beneficiarii pot ridica produsele de luni până joi, între orele 8.00 – 16.00, iar vineri, între orele 8.00 – 14.00. Clubul va fi închis în zilele de 14 și 17 aprilie (Vinerea Mare și a doua zi de Paște), urmând să-și reia activitatea după sărbătorile pascale.

Conform Ordonanței de urgență nr.84/2020, beneficiază de aceste produse următoarele categorii: familiile și persoanele singure cărora li s-a acordat dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare; familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei. Persoanele care se încadrează în mai multe categorii beneficiază de pachetele cu produse alimentare aferente unei singure categorii din care fac parte la data acordării asistenței materiale de bază.

Este important de menționat că pachetele trebuie ridicate personal de către destinatarii finali pe baza actului de identitate. Titularii dispozițiilor de primar prin care se acordă dreptul la venit minim garantat și alocație pentru susținerea familiei, ridică pachete pentru toți membrii familiei. Un pachet cu produse alimentare cântărește 28,4 kg (împreună cu ambalajul) și conține: făină albă de grâu, mălai, paste făinoase, ulei, zahăr, orez, conserve carne vită, conserve carne porc, pateu ficat de porc şi compot de fructe.

Parteneri

Engie şi Amazon au deschis cea mai mare fermă agrovoltaică din Italia

Compania franceză Engie şi Amazon au inaugurat vineri cea...