19 C
București
sâmbătă, mai 18, 2024
AcasăActualitateMeteorologii ne dau vești proaste pentru Paște și 1 Mai: zonele din...

Meteorologii ne dau vești proaste pentru Paște și 1 Mai: zonele din țară unde va ploua

Articole Similare

Meteorologii au anunțat că de Paște și de 1 mai, temperaturile vor fi mai scăzute decât mediile normale în această perioadă a anului în diferite regiuni ale țării. De asemenea, în unele zone ar putea ploua.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, în săptămâna 10 – 17 aprilie, valorile termice vor fi ușor mai coborâte decât cele specifice pentru această perioadă a anului în regiunile vestice, nord-vestice și centrale, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile sud-estice, nord- vestice, dar și local deficitar în cele sudice. În rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

În săptămâna 17 – 24 aprilie, temperaturile medii vor fi ușor mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă în extremitatea de sud și de sud-vest a țării, precum și la munte iar în rest vor fi în general apropiate de cele specifice. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile extracarpatice, dar și local deficitare în nord-vestul țării. În rest se vor situa în jurul celor specifice pentru acest interval.

În săptămâna 24 aprilie – 1 mai, temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi local deficitar în regiunile sud-vestice, precum și în cele nordice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

În săptămâna 1– 8 mai mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor avea o tendință ușor excedentară în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă a anului, au precizat meteorologii.

Parteneri

Salamul de Sibiu revine oficial în SUA

Primul produs românesc de origine animală exportat pe piața...