Înainte de Paște, tradiția ne invită în bucătărie. Iar meniul nu este întotdeauna prietenos cu dietele.
Poate fi adaptat însă, ne spune astăzi ”Doctorul de bine”… ca să putem respecta regula de aur a oricărei sărbători în jurul unei mese încărcate: moderația!
Vreți să vă bucurați de masa de sărbători, fără să vă treziți cu kilograme în plus? Aflați că se poate. Ce avem în meniul de Paște? Preparate din carne de miel: borș, drob, friptură, stufat. Niciunul dintre ele nu reprezintă un pericol. Dacă degresăm carnea înainte sau după ce gătim și evităm să adaugăm ulei în exces în compoziția mâncării.
Oul fiert este, prin definiție, un prieten al curei de slăbire. Consumați-l fără frică- stimulează secreția de bilă și ușurează digestia. Cu o singură condiție: să nu-l mâncați cu maioneză.
Cum evităm să ne cadă grea masa de Paște la digestie
Și la capitolul dulciuri, strămoșii noștri au fost inspirați când au creat pasca. O alăturare sănătoasă dintre cozonac și brânza proaspătă de primăvară. Este un desert echilibrat nutrițional, care face parte din categoria produse de panificație, nu de cofetărie.
Paștele fudul – nimic din meniul acestei sărbători nu are legătură cu ghiftuiala de la sfârșit de an. Chiar și așa, ne așteaptă 2-3 zile în care mâncarea este activitatea de bază.
Cum să procedăm ca să nu ne cadă greu nici la digestie, nici la cântar? Evităm să mâncăm totul la o singură masă.
Sursa: Pro TV