24.8 C
București
marți, septembrie 26, 2023
AcasăActualitateMinistrul Mediului, somat să găsească soluții în cazul urșilor! „Nu mai...

Ministrul Mediului, somat să găsească soluții în cazul urșilor! „Nu mai e mult până o să ne trezim cu un urs pe Calea Victoriei(București)” 

Articole Similare

Cele mai bune mașini de tractat rulote în 2023

Remorcarea unei mașini nu se rezumă doar la...

Franţa va investi 150 de milioane de dolari în Fondul Internaţional pentru Dezvoltare Agricolă

Preşedintele francez Emmanuel Macron s-a angajat să investească 150...

Românii nu vor intra în SUA fără viză nici anul viitor

Kathleen Kavalec, ambasadoarea SUA la Bucureşti, a declarat că...

Sophia Loren a fost spitalizată

Sophia Loren a fost transportată de urgenţă la spital...

Senatorul PNL, Vlad Pufu, a comentat recentele informaţii cu privire la prezenţa unui urs în Ploieşti, precum şi faptul că în unele zone prezenţa urşilor a devenit un fenomen frecvent, afirmând că nu mai e mult până o să ne trezim cu un urs pe Calea Victoriei şi poate atunci vom fi mult mai grijulii cu intervenţia de care este nevoie în aceste cazuri. Senatorul liberal a criticat şi ”ipocrizia” ONG-urilor cu privire la acest subiect, acuzându-i pe reprezentanţii acestora că nu merg în teritoriu pentru a vorbi cu cei afectaţi de atacurile urşilor.

La Ploieşti a fost emis mesaj RO-ALERT, în weekend, după ce un urs a fost văzut în zona de nord a municipiului, în apropierea rafinăriei Vega. Apariţia urşilor în zone intens populate, inclusiv în localităţi care nu se află în zona de munte, e tot mai des raportată.

”Atacul urşilor a devenit foarte agresiv, oamenii stau în case şi nu mai e mult până o să ne trezim şi cu un copil mâncat de urşi pe de-a-ntregul. Încerc să folosesc nişte cuvinte tari pentru că trebuie să realizăm faptul că a vedea din Bucureşti o problemă existentă în ţară nu face nimic, e o ipocrizie a acestor ONG-uri care nu coboară în teritoriu, în mijlocul celor afectaţi cu adevărat de tot ceea ce se întâmplă. Nu mai e mult până o să ne trezim cu un urs pe Calea Victoriei şi poate că atunci vom fi mult mai grijulii cu această intervenţie de care este nevoie”, consideră senatorul liberal.

Parlamentarul a dat ca exemplu şi judeţul pe care îl reprezintă în Parlament, Buzău, unde atacurile urşilor sunt frecvente.

”Numai în judeţul Buzău, săptămâna trecută au fost aproape 10 atacuri ale urşilor, care au devastat gospodăriile oamenilor. Avem comune care nu mai pot rezista. Pe lângă pagube, panică şi, uneori, chiar victime omeneşti, aceste atacuri afectează şi turismul montan, având un profund impact economic. Trebuie intervenit urgent. Soluţii sunt. Una a propus-o fostul ministru Tanczos Barna, probabil că există şi altele, care vor veni din partea celor afectaţi. Noul ministru al Mediului, colegul Mircea Fechet, va trebui să găsească o rezolvare imediată, pentru că lucrurile sunt deja scăpate de sub control şi nu mai pot funcţiona aşa”, a mai spus senatorul Vlad Mircea Pufu.

Parteneri

Franţa va investi 150 de milioane de dolari în Fondul Internaţional pentru Dezvoltare Agricolă

Preşedintele francez Emmanuel Macron s-a angajat să investească 150...