24.8 C
București
marți, septembrie 26, 2023
AcasăExterneUcraina confirmă atacurile cu drone din Moscova și Crimeea

Ucraina confirmă atacurile cu drone din Moscova și Crimeea

Articole Similare

Cele mai bune mașini de tractat rulote în 2023

Remorcarea unei mașini nu se rezumă doar la...

Franţa va investi 150 de milioane de dolari în Fondul Internaţional pentru Dezvoltare Agricolă

Preşedintele francez Emmanuel Macron s-a angajat să investească 150...

Românii nu vor intra în SUA fără viză nici anul viitor

Kathleen Kavalec, ambasadoarea SUA la Bucureşti, a declarat că...

Sophia Loren a fost spitalizată

Sophia Loren a fost transportată de urgenţă la spital...

Ministrul transformării digitale din Ucraina, Mihailo Fedorov, a confirmat luni atacurile cu drone care au avut loc în zori asupra Moscovei şi a peninsulei ucrainene Crimeea, anexată ilegal de Rusia din 2014, transmite EFE.

„Astăzi, în zori, dronele au atacat capitala orcilor şi Crimeea”, a scris – pe contul său de Telegram – Fedorov, al cărui minister este responsabil de un program ambiţios de aprovizionare a armatei ucrainene cu drone, folosind termenul peiorativ pe care mulţi ucraineni îl folosesc în acest război pentru a se referi la ruşi.

Vezi și Atacuri cu drone produse de Ucraina al baze aeriene rusești de lângă Moscova

Ministrul ucrainean a adăugat că apărarea antiaeriană şi sistemele electronice ruseşti sunt „din ce în ce mai puţin capabile să protejeze” spaţiul aerian rusesc şi şi-a încheiat mesajul concis anunţând mai multe astfel de atacuri în viitor: „Vor fi mai multe din astea”.

Fedorov conduce o iniţiativă care îşi propune să dezvolte şi să achiziţioneze mii de drone din donaţii private pentru a creşte potenţialul armatei ucrainene în acest război. Dronele cu rază lungă de acţiune sunt o prioritate a acestui program.

Atacurile din cursul nopţii de duminică spre luni asupra Crimeei şi Moscovei vin după ce Rusia a atacat aproape zilnic oraşul şi porturile din regiunea Odesa şi împrejurimile sale în ultima săptămână.

În urma atacului cu rachete de duminică asupra acestui oraş, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a promis că va răzbuna ceea ce el a numit un act de terorism rus.

Parteneri

Franţa va investi 150 de milioane de dolari în Fondul Internaţional pentru Dezvoltare Agricolă

Preşedintele francez Emmanuel Macron s-a angajat să investească 150...