24.8 C
București
marți, septembrie 26, 2023
AcasăConstanta47 de unităţi de alimentaţie publică de pe litoral au fost amendate...

47 de unităţi de alimentaţie publică de pe litoral au fost amendate în ultima săptămână

Articole Similare

Cele mai bune mașini de tractat rulote în 2023

Remorcarea unei mașini nu se rezumă doar la...

Franţa va investi 150 de milioane de dolari în Fondul Internaţional pentru Dezvoltare Agricolă

Preşedintele francez Emmanuel Macron s-a angajat să investească 150...

Românii nu vor intra în SUA fără viză nici anul viitor

Kathleen Kavalec, ambasadoarea SUA la Bucureşti, a declarat că...

Sophia Loren a fost spitalizată

Sophia Loren a fost transportată de urgenţă la spital...

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a transmis că în ultima săptămână, 47 de unități de alimentație publică de pe Litoral au fost amendate cu sume ce depășesc 550.000 de lei, din cauza încălcării legislației sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor.

Pe lângă aceste amenzi, s-au emis și 5 ordonanțe de interzicere a activității și o ordonanță de suspendare a activității.

În perioada 17 – 23 iulie, inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor, implicați în Comandamentul Sezon Estival 2023, au desfășurat activități de control în unități de producție, prelucrare, procesare, depozitare, valorificare și comercializare a produselor alimentare. Au fost verificate un total de 235 de unități amplasate în cele 6 zone de interes turistic: Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Costinești, Eforie Nord, Eforie Sud, Techirgiol, Mangalia și Constanța.

“În urma controalelor s-au constatat deficienţe cu privire la: comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar;nerespectarea normelor sanitare veterinare privind întreţinerea spaţiilor de prelucrare, depozitare şi valorificare a produselor alimentare; depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare; lipsa documentelor care să ateste trasabilitatea produselor. Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor au fost sancţionate contravenţional 47 de unităţi, cu amenzi în valoare de 551.200 de lei. De asemenea, au fost emise 5 ordonanţe de interzice a activităţii şi o ordonanţă de suspendare a activităţii”, se precizează în comunicatul ANSVSA.

S-a dispus confiscarea și dirijarea către unități de neutralizare a unui total de 367 kg de produse alimentare, incluzând carne de vită, carne de pui, pește, produse din pește și ouă, precum și înghețată.

Parteneri

Franţa va investi 150 de milioane de dolari în Fondul Internaţional pentru Dezvoltare Agricolă

Preşedintele francez Emmanuel Macron s-a angajat să investească 150...