24.8 C
București
marți, septembrie 26, 2023
AcasăExterneActivităţile de afaceri din zona euro au scăzut

Activităţile de afaceri din zona euro au scăzut

Articole Similare

Cele mai bune mașini de tractat rulote în 2023

Remorcarea unei mașini nu se rezumă doar la...

Franţa va investi 150 de milioane de dolari în Fondul Internaţional pentru Dezvoltare Agricolă

Preşedintele francez Emmanuel Macron s-a angajat să investească 150...

Românii nu vor intra în SUA fără viză nici anul viitor

Kathleen Kavalec, ambasadoarea SUA la Bucureşti, a declarat că...

Sophia Loren a fost spitalizată

Sophia Loren a fost transportată de urgenţă la spital...

Activităţile de afaceri din zona euro au scăzut în iulie cu mult mai mult decât erau aşteptările, deoarece cererea din industria de servicii, dominantă, a blocului a scăzut, în timp ce producţia din fabrici s-a redus în cel mai rapid ritm de la declanşarea Covid-19, a arătat un sondaj citat de Reuters.

 

Declinul a avut o bază largă, cele mai mari două economii ale zonei euro, Germania şi Franţa, ambele în teritoriu de contracţie, şi probabil va spori temerile că blocul va intra din nou în recesiune.

Sondajul a mai indicat că politica de creştere a ratelor dobânzii a Băncii Centrale Europene începe să-şi exercite efectele asupra consumatorilor şi să afecteze sectorul serviciilor.

Acest lucru va ridica întrebări băncii, care se întruneşte joi, pentru a discuta despre lupta cu inflaţia record şi daunele economice pe care le-ar putea provoca.

Indicele Compozit al Managerilor de Achiziţii (PMI) pentru zona euro, întocmit de S&P Global şi considerat ca un bun indicator al sănătăţii economice generale, a scăzut la un minim al ultimelor opt lun,i de 48,9 în iulie, de la 49,9 din iunie. Acesta este sub pragul de 50 care separă creşterea de contracţie şi mai mic decât toate aşteptările dintr-un sondaj Reuters, care prezisese o scădere modestă, la 49,7.

România trimite un nou modul de intervenţie pentru stingerea incendiilor din Grecia

”Slăbiciunea a fost larg răspândită în toate sectoarele, dar sectorul de producţie a fost cel care a publicat alte date proaste. Datele de astăzi confirmă că deteriorarea condiţiilor macroeconomice este în curs de desfăşurare şi se răspândeşte de la producţie la alte sectoare. În cazul nostru de referinţă ne aşteptăm la o creştere moderată pentru a doua jumătate a anului, dar datele de astăzi sugerează că riscul unei mici contracţii a PIB-ului zonei euro în T3 este în creştere”, a spus Paolo Grignani, de la Oxford Economics.

Parteneri

Franţa va investi 150 de milioane de dolari în Fondul Internaţional pentru Dezvoltare Agricolă

Preşedintele francez Emmanuel Macron s-a angajat să investească 150...