26.1 C
București
sâmbătă, iulie 13, 2024
AcasăExternePapa Francisc către un transgender: Dumnezeu ne iubeşte aşa cum suntem

Papa Francisc către un transgender: Dumnezeu ne iubeşte aşa cum suntem

Articole Similare

Papa Francisc i-a spus unui tânăr transgender că Dumnezeu ne iubeşte aşa cum suntem, în cel mai recent gest al suveranului pontif de deschidere către comunitatea LGBT, relatează Reuters. O asemenea mișcare, care respectă cuvântul ”iubirii de aproape” propovăduit de Iisus Cristos, îl pune pe Papă în opoziție pozițiile publice ale șefii BOR care incriminează violent uneori comunitatea LGBTQ.

 

Declaraţiile sale, publicate marţi, 25 iulie, de serviciul de presă al Vaticanului, au fost făcute într-un podcast în care Papa Francisc a ascultat şi a răspuns la mesaje audio transmise de tineri înainte de ”Zilele Mondiale ale Tineretului” (JMJ), eveniment organizat la începutul lunii august în Portugalia la care suveranul pontif va fi şi el prezent.

Unul dintre tineri a fost Giona, un tânăr italian în vârstă de 20 de ani, care a afirmat că ”ei sunt sfâşiaţi de dihotomia dintre credinţa lor (catolică) şi identitatea transgender”.

Vezi și Kylian Mbappe, despărțire de Ines Rau, modelul transgender. Cu cine se iubiște acum fotbalistul

Papa Francisc a răspuns că ”Dumnezeu este întotdeauna cu noi… Chiar dacă suntem păcătoşi, el vine aproape să ne ajute. Domnul ne iubeşte aşa cum suntem, aceasta este dragostea nebună a lui Dumnezeu”.

Biserica Catolică afirmă că membrii comunităţii LGBT ar trebui trataţi cu respect, compasiune şi sensibilitate, iar drepturile omului trebuie respectate în ceea ce-i priveşte.

Papa Francisc a folosit fraza celebră ”cine sunt eu să judec” răspunzând la o întrebare despre homosexuali şi a condamnat legile care incriminează membrii comunităţii LGBT, pe care le consideră un păcat şi o nedreptate. În acelaşi timp, liderul Bisericii Catolice, în vârstă de 86 de ani, a reafirmat despre căsătorie că nu poate fi înţeleasă decât ca o uniune pe viaţă între un bărbat şi o femeie. El susţine, de asemenea, legile civile care acordă cuplurilor de acelaşi sex drepturi în chestiuni birocratice, precum pensiile şi îngrijirile medicale.

Parteneri

SUA și UE vor să vaccineze fermierii împotriva virusului gripei aviare

Statele Unite și Europa iau măsuri pentru achiziționarea sau...