27.1 C
București
vineri, septembrie 22, 2023
AcasăBucurestiUn incendiu puternic a izbucnit în noaptea de marți spre miercuri în...

Un incendiu puternic a izbucnit în noaptea de marți spre miercuri în curtea Spitalului de Recuperare pentru Copii „Nicolae Robănescu”

Articole Similare

Skoda a fabricat trei milioane de SUV-uri

Skoda este într-o atmosferă de sărbătoare, deoarece SUV-ul...

Lexus nu renunță la berline, deoarece cererea încă există

Pentru prima dată în istorie, SUV-urile au reprezentat...

Accesorii esențiale pentru motociclete: Un ghid cuprinzător pentru motocicliști

Atunci când ești pasionat de motociclete, îți dorești...

În noaptea de marți spre miercuri, un incendiu devastator a izbucnit în curtea Spitalului de Recuperare pentru Copii „Nicolae Robănescu” din București, în urma exploziei unui transformator. Ca urmare a acestei situații de urgență, 110 copii au fost evacuați rapid și transferați la Spitalul Marie Curie, pentru a fi în siguranță. Flăcările s-au răspândit și la două mașini parcate în apropiere. La fața locului au fost trimise imediat mai multe echipaje de pompieri, jandarmi și personal SMURD.

Ministerul Sănătății a comunicat că, din fericire, nu au fost înregistrate victime în urma incendiului, iar copiii evacuați au fost transferați cu grijă și atenție la Spitalul Marie Curie. În seara de marți, 25 iulie 2023, Spitalul de Recuperare pentru Copii Robănescu a avut o întrerupere în alimentarea cu energie electrică, și pentru a suplini această situație, spitalul a fost alimentat de un generator timp de peste o oră. Atunci când energia electrică a revenit în rețea, un transformator a explodat, ducând la incendierea a două autovehicule aflate în apropiere.

Personalul medical de la spital a intervenit prompt, oprind instalațiile de gaze din clădire și organizând evacuarea de urgență a copiilor internați și a familiilor acestora în siguranță. Operațiunea a fost coordonată de directorul medical dr. Andrada Mirea, care se afla de gardă la momentul incendiului.

Ministrul Sănătății a asigurat o comunicare constantă cu conducerea Spitalului Nicolae Robănescu și a Spitalului Marie Curie, pentru a asigura transferul sigur al pacienților la Marie Curie. Echipa de la acest spital a decis să aloce resurse umane suplimentare pentru a face față situației până la remedierea acesteia.

Incendiul a fost de o intensitate ridicată, cu flăcări violente și degajări masive de fum. În total, 110 copii cu dizabilități, precum și personalul medical au fost evacuați din spital. Primul apel la numărul unic pentru apeluri de urgență 112 a fost făcut la ora 22:17, iar incendiul a fost stins în jurul orei 23:30.

Mulțumesc personalului medical și unităților de intervenție pentru promptitudinea și profesionalismul de care au dat dovadă în această seară în cazul exploziei urmate de incendiu, de la Centrul Clinic de Recuperare „Dr. Nicolae Robănescu”.
Cel mai important este că toți copiii și personalul medical sunt acum în siguranță, fiind transferați la Spitalul Clinic de Urgență „Marie S. Curie”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu, noaptea trecută, pe Facebook.

Parteneri