24.8 C
București
marți, septembrie 26, 2023
AcasăConstantaUn nou Post Medical Avansat a intrat în dotarea Inspectoratului pentru Situații...

Un nou Post Medical Avansat a intrat în dotarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea“

Articole Similare

Cele mai bune mașini de tractat rulote în 2023

Remorcarea unei mașini nu se rezumă doar la...

Franţa va investi 150 de milioane de dolari în Fondul Internaţional pentru Dezvoltare Agricolă

Preşedintele francez Emmanuel Macron s-a angajat să investească 150...

Românii nu vor intra în SUA fără viză nici anul viitor

Kathleen Kavalec, ambasadoarea SUA la Bucureşti, a declarat că...

Sophia Loren a fost spitalizată

Sophia Loren a fost transportată de urgenţă la spital...

Un nou Post Medical Avansat Tip 1 (PMA I) face parte acum din dotarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ din județul Constanța. Acesta reprezintă o structură mobilă care are rolul de a realiza triajul rapid al victimelor în cazul unor accidente cu mai multe persoane implicate și de a oferi primele măsuri salvatoare de viață. PMA I este echipat cu două corturi specializate pentru tratament și triaj, astfel încât să poată trata simultan un număr mare de victime. Pentru a-și îndeplini misiunile, echipamentele sunt transportate în rulote speciale, remorcate de autospeciale destinate acestor tipuri de intervenții.

Dotările PMA I includ sisteme de încălzire și răcire a corturilor, precum și sisteme de iluminat atât pentru interior, cât și pentru exterior. Toate echipamentele electrice sunt alimentate de un generator de curent inclus în dotarea postului medical, iar manipularea echipamentelor grele este ușurată de un sistem hidraulic.

PMA I dispune de medicamente, materiale sanitare și echipamente necesare îngrijirii a 15-20 de pacienți, dintre care cel puțin 5 se află în stare critică. Printre aceste echipamente se numără un aspirator de secreții, un monitor, un ventilator automat, o butelie de oxigen, reductoare de presiune, distribuitoare de oxigen, un rucsac medical cu echipamente specifice, precum și diverse materiale sanitare stocate în cutiile din interiorul rulotei.

Această investiție reprezintă un pas important în îmbunătățirea capacității de intervenție și asistență medicală în situații de urgență, contribuind la protejarea și salvarea vieților în cazul unor incidente grave. Acest proiect face parte din VIZIUNE 2020 – Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM 2014-2020).

Parteneri

Franţa va investi 150 de milioane de dolari în Fondul Internaţional pentru Dezvoltare Agricolă

Preşedintele francez Emmanuel Macron s-a angajat să investească 150...