26.1 C
București
vineri, iulie 12, 2024
AcasăConstantaUn nou Post Medical Avansat a intrat în dotarea Inspectoratului pentru Situații...

Un nou Post Medical Avansat a intrat în dotarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea“

Articole Similare

Un nou Post Medical Avansat Tip 1 (PMA I) face parte acum din dotarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ din județul Constanța. Acesta reprezintă o structură mobilă care are rolul de a realiza triajul rapid al victimelor în cazul unor accidente cu mai multe persoane implicate și de a oferi primele măsuri salvatoare de viață. PMA I este echipat cu două corturi specializate pentru tratament și triaj, astfel încât să poată trata simultan un număr mare de victime. Pentru a-și îndeplini misiunile, echipamentele sunt transportate în rulote speciale, remorcate de autospeciale destinate acestor tipuri de intervenții.

Dotările PMA I includ sisteme de încălzire și răcire a corturilor, precum și sisteme de iluminat atât pentru interior, cât și pentru exterior. Toate echipamentele electrice sunt alimentate de un generator de curent inclus în dotarea postului medical, iar manipularea echipamentelor grele este ușurată de un sistem hidraulic.

PMA I dispune de medicamente, materiale sanitare și echipamente necesare îngrijirii a 15-20 de pacienți, dintre care cel puțin 5 se află în stare critică. Printre aceste echipamente se numără un aspirator de secreții, un monitor, un ventilator automat, o butelie de oxigen, reductoare de presiune, distribuitoare de oxigen, un rucsac medical cu echipamente specifice, precum și diverse materiale sanitare stocate în cutiile din interiorul rulotei.

Această investiție reprezintă un pas important în îmbunătățirea capacității de intervenție și asistență medicală în situații de urgență, contribuind la protejarea și salvarea vieților în cazul unor incidente grave. Acest proiect face parte din VIZIUNE 2020 – Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM 2014-2020).

Parteneri

SUA și UE vor să vaccineze fermierii împotriva virusului gripei aviare

Statele Unite și Europa iau măsuri pentru achiziționarea sau...