5.9 C
București
marți, martie 5, 2024
AcasăExterneRusia încearcă să preia Insula Șerpilor din Marea Neagră. Ucraina i-a doborât...

Rusia încearcă să preia Insula Șerpilor din Marea Neagră. Ucraina i-a doborât un Su-24M

Articole Similare

Dacia și brandurile chinezești câștigă teren în Italia

În ultimele luni, piața auto italiană a înregistrat...

FSB recrutează ucraineni în Transnistria

Serviciul secret al Rusiei, FSB, recrutează ucraineni în Transnistria,...

Război în Ucraina, ziua 740. Vladimir Putin, acuzat că vrea să destabilizeze Germania

Război în Ucraina, ziua 740. Duminică, ministrul german al...

Rusia încearcă să preia Insula Șerpilor din Marea Neagră. Ucraina i-a doborât un Su-24M. Potrivit serviciilor secrete britanice, Moscova încearcă să-și reia poziția din Insula Șerpilor, care are o poziție strategică importantă.

Rusia încearcă să preia Insula Șerpilor din Marea Neagră. Ucraina i-a doborât un Su-24M în zona Insulei Șerpilor, de unde, sub acoperirea unui avion de luptă Su-30SM, a încercat să lanseze un atac cu rachete în sudul Odesei.

Doborârea avionului rusesc cu o rachetă sol-aer a fost anunțată de Forțele Aeriene ale Ucrainei și confirmată de serviciile secrete britanice.

Rusia încearcă să preia Insula Șerpilor din Marea Neagră. Ucraina i-a doborât un Su-24M

„Rusia a continuat să desfășoare misiuni de lovitură cu risc ridicat împotriva Insulei Șerpilor din vara anului 2023”, potrivit washingtontimes.com.

Deși are o suprafață mică, insula stâncoasă este plasată la limita de sud a apelor teritoriale ale Ucrainei din Marea Neagră, ceea ce o fac un obiectiv strategic pentru Rusia.

Insula a fost capturată de forțele militare ruse în prima zi a invaziei din februarie 2022.

Moscova a controlat Insula Șerpilor până la sfârșitul lunii iunie, când s-a retras în ceea ce a fost considerat o lovitură majoră dată de Ucraina.

Rusia încă efectuează misiuni împotriva Insulei Șerpilor folosind avioane precum Sukhoi Su-24, care a fost doborât recent, au raportat serviciile secrete britanice.

Rusia

„Insula a devenit un simbol al rezistenței ucrainene și Rusia vrea să demonstreze că încă poate proiecta forță peste Marea Neagră”, au declarat oficialii britanici pe X/Twitter în cea mai recentă evaluare a câmpului de luptă din Ucraina.

Echipajul de doi oameni ai avionului Su-24M, desemnat drept „Fencer” de NATO, a fost pierdut.

„Locația și condițiile din zonă ar face ca o operațiune de căutare și salvare de succes a Rusiei să fie extrem de provocatoare. Ambele părți suferă în continuare pierderi de avioane de luptă”, au spus oficialii militari din Marea Britanie.

Parteneri

Fermierii cer demiterea unor funcționari. În caz contrar, vor relua protestele

Fermierii au trimis o scrisoare deschisă lui Klaus Iohannis...