14.5 C
București
vineri, aprilie 19, 2024
AcasăExterneIranul „încarcă” artileria lui Putin cu 400 rachete balistice Zolfaghar pentru a...

Iranul „încarcă” artileria lui Putin cu 400 rachete balistice Zolfaghar pentru a ucide în Ucraina

Articole Similare

Iranul „încarcă” artileria lui Putin cu 400 rachete balistice Zolfaghar pentru a ucide în Ucraina. Regimul de la Teheran va trimite aproximativ 400 de de rachete balistice cu rază scurtă de acțiune în Rusia.

Iranul a trimis deja Rusiei peste o sută de rachete balistice cu rază scurtă de acțiune Zolfaghar, care sunt dezvoltate pe baza rachetelor Fateh-110, iar cum urmează un nou transport către Moscova pentru a ataca Ucraina.

Iranul „încarcă” artileria lui Putin cu 400 rachete balistice Zolfaghar pentru a ucide în Ucraina

Informația a fost confirmată pentru Reuters de trei surse iraniene apropiate Ministerului Apărării și Logisticii Forțelor Armate din Iran.

O rachetă balistică Zolfaghar este o rachetă cu rază scurtă de acțiune care este montată pe un lansator mobil cu două sau un lansator.

Este capabilă să acopere o distanță de până la 700 km, iar focosul său este de 579 kg. O singură rachetă Zolfaghar costă în jur de 160.000 de dolari, ceea ce înseamnă că la un calcul simplu Rusia plătește pentru 400 de rachete suma de 64.000.000 de dolari americani.

Iranul

Racheta Zolfaghar – Foto: Profimedia images

Ghidarea rachetei constă într-un sistem inerțial, iar pentru o țintire precisă, aceasta are în plus un detector optronic, care este utilizat pe traiectoria de zbor terminal, precum și GPS.

Iranul trimite rachete balistice către Rusia din ianuarie 2024

Agenția de știri relatează că furnizarea de rachete iraniene către Federația Rusă a început la începutul lunii ianuarie 2024, după acordul dintre Moscova și Teheran, care a fost discutat între cele două țări în 2023.

După cum au precizat înalți oficiali din cadrul Ministerului iranian al Apărării, rachetele sunt furnizate prin Marea Caspică, precum și aeronavele.

Mai mult, un oficial a subliniat că Iranul a transferat deja patru loturi de rachete Zolfaghar către Federația Rusă, numărul acestora urmând să crească în continuare în următoarele săptămâni.

Rușii atacă Ucraina cu rachete balistice din Coreea de Nord

După cum a relatat Militarnyi, rușii au început să folosească rachete balistice nord-coreene pentru atacurile asupra regiunii Donețk.

Trupele rusești au lansat un atac combinat asupra orașului Selydove. Invadatorii au lovit infrastructura civilă cu opt rachete, dintre care patru sunt de fabricație nord-coreeană.

Procuratura regională din Donețk afirmă că rămășițele sunt asemănătoare din punct de vedere exterior cu rachetele balistice Hwasong-11Ga (KN-23).

Parteneri

Salamul de Sibiu revine oficial în SUA

Primul produs românesc de origine animală exportat pe piața...