6 C
București
marți, ianuarie 21, 2025
AcasăBucurestiPiațeta de la Casa Mița Biciclista va fi transformată într-o zonă de...

Piațeta de la Casa Mița Biciclista va fi transformată într-o zonă de relaxare

Articole Similare

Siguranța pisicii în apartament – Cum să previi accidentele și accesul în zone periculoase

Pisicile sunt animale curioase și independente, iar acest comportament...

Ghid pentru alegerea litierei perfecte – Tipuri, așternuturi și poziționare

Alegerea litierei perfecte pentru pisica ta poate părea un...

Transformarea podului sau pivniței într-un spațiu util – Idei pentru maximizarea spațiului

Podurile și pivnițele sunt adesea spații neglijate în locuințe,...

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunțat că municipalitatea a încheiat luni, 29 aprilie 2024, un protocol de colaborare cu o societate în vederea refacerii piațetei din fața Casei Mița Biciclista, situată la intersecția străzilor Christian Tell și Biserica Amzei. Potrivit declarațiilor sale, o parte din spațiul carosabil va fi transformat într-o zonă de relaxare, iar locurile de parcare vor fi eliminate pentru a face loc acestui proiect.

„La propunerea mea, Consiliul Local Sector 1 a votat astăzi încheierea unui protocol de colaborare cu o societate să refacem întreaga piațetă din fața casei Mița Biciclista, la intersecția străzii Christian Tell cu strada Biserica Amzei. O zonă cu o încărcătură istorică importantă pentru Capitală a cărui prestigiu a crescut în ultimii ani în urma dezvoltării unor evenimente de anvergură la Stabilimentul Cultural La Mița Biciclista”.

Clotilde Armand anunță că întreaga zonă va fi reamenajată, urmând să fie transformată o parte din carosabil într-o zonă de relaxare. Această zonă va include o fântână, bănci de tipul „Scaunelor Tuileries”, plante cățărătoare care vor îmbrăca gardul bisericii și un pavaj uniform din piatră cubică.

Primarul Sectorului 1 specifică faptul că intersecția va rămâne accesibilă mașinilor pe două benzi, însă fără locuri de parcare și fără a încuraja aglomerarea de vehicule. De asemenea, se ia în considerare închiderea totală a circulației în timpul weekendurilor.

„Pentru acest scuar urban am luat ca exemplu capitala Italiei, Roma, și capitala Sloveniei, Ljubljana – care ocupă locul 2 în Europa la calitatea vieții”.

Clotilde subliniază că acest concept de regenerare urbană implică accesibilitatea zonelor istorice, crearea de locuri de odihnă sau recreere, reducerea poluării și amenajarea de spații verzi generoase.

Parteneri