34.3 C
București
joi, iulie 18, 2024
AcasăExterneApple a prezentat iOS 18

Apple a prezentat iOS 18

Articole Similare

Englezii introduc o capră „primitivă” pe lista speciilor rare

Caprele sălbatice care trăiesc într-o turmă izolată în Marea...

Planurile UE privind hidrogenul verde au nevoie de un reality check

Obiectivele Uniunii Europene de a produce și importa hidrogen...

UE ar putea reduce tarifele de import pentru vehiculele electrice fabricate de Volkswagen şi BMW în China

Comisia Europeană a semnalat producătorilor auto germani Volkswagen şi...

Elon Musk anunţă că va muta companiile din California

Elon Musk a declarat, marţi, că va muta sediile...

iOS, sistemul de operare care stă la baza smartphone-urilor Apple, ajunge anul acesta la versiunea cu numărul 18 şi aduce numeroase noutăţi.

Spre amuzamentul utilizatorilor de Android, iOS 18 va permite utilizatorilor, în sfârşit, să mute mai liber aplicaţiile pe ecranul principal şi chiar să aleagă o temă coloristică pentru acestea.

De un plus de personalizare va beneficia şi meniul Control Center, care va conţine mai multe controale şi mai multe ecrane pentru organizarea acestora.

În plus, Apple oferă acum acces la un API special pentru Control Center, prin care dezvoltatorii vor putea adăuga controalele propriilor aplicaţii.

Multe dintre aplicaţiile dezvoltate de Apple vor fi actualizate şi vor primi o serie de funcţii noi. Printre aplicaţiile actualizate se numără Messages, Mail, Maps şi Photos.

Photos primeşte un nou design, cu un mod de vizualizare unic, în care se regăsesc toate secţiunile care până acum erau separate.

Fotografiile vor fi organizate în colecţii, create în funcţie de diverse criterii şi conţinut (animale, persoane cunoscute etc.), existând şi filtre pentru afişarea doar a fotografiilor care îndeplinesc anumite criterii.

Messages va permite comunicarea criptată prin satelit şi în afara situaţiilor de urgenţă, utilizatorii putând trimite mesaje scrise prietenilor şi familiei.

Mesajele vor putea fi programate să fie trimise mai târziu, iar utilizatorii pot reacţiona la acestea cu emoticoane. Textele pot fi formatate şi modificate prin intermediul unor efecte grafice speciale.

Parteneri

Englezii introduc o capră „primitivă” pe lista speciilor rare

Caprele sălbatice care trăiesc într-o turmă izolată în Marea...